We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Coronanieuws en onderwijs op afstand

Op deze pagina vindt u informatie over;

- Maatregelen en afspraken
- Hybride onderwijs en onderwijs op afstand
- Uitleg over inloggen (MOO en Teams) en protocol privacy

Maatregelen en afspraken (laatste update: 1-4-2022)
We vragen alle ouders en bezoekers van onze school kennis te nemen van de meest recente maatregelen en adviezen die gelden op school.

U kunt hier de brief lezen die aan alle ouders is verstuurd met daarin de adviezen en maatregelen die er gelden vanaf 4 april.

Communicatie bij besmetting en adviezen GGD
  • Een coronabesmetting van een leerling wordt door de ouders gemeld bij de eigen leerkracht en directie via directieobsterborch@stichtingbaasis.nl
  • Wanneer er meer dan 4 besmettingen in korte tijd plaatsvinden in een klas, zullen we ouders hierover inlichten.
Hybride onderwijs en onderwijs op afstand

Per 4 april stoppen we met hybride onderwijs (situatie 1). Dit betekent dat vooralsnog alleen situatie 2 in uitzonderlijke gevallen nog aan de orde kan komen.

We hebben hiervoor een infographic ontwikkeld.

1. Hybride onderwijs; een gedeelte van de groep is op school en één of meerdere leerlingen van de groep zijn thuis wegens quarantaine.
2. Onderwijs op afstand; de hele groep is thuis wegens een lockdown of groepsquarantaine.

Inloggen in MOO
Op school maken we gebruik van MOO (Mijn Onderwijs Online). Via MOO kom je bij de educatieve software en Teams dat we gebruiken bij hybride onderwijs en onderwijs op afstand. Dit is de uitleg van thuis inloggen op MOO.

Inloggen in Teams
We gebruiken op school Teams om onderwijs op afstand mogelijk te maken. Dit is de uitleg van thuis inloggen op Teams.

Privacy en Teams
Wanneer leerlingen en teamleden online gaan is het van belang om iedereen te wijzen op het protocol Privacy&Teams.