Voorstelling en verkeer in de groepen 3 en 4!

woensdag 14 februari 2018
door meester Martijn
In het kader van verkeersveiligheid op scholen in de provincie Drenthe kregen de kinderen uit de groepen 3 en 4 gisteren de voorstelling “Verkeerseducatie is geen poppenkast – Verkeerde planeet wordt verkeersplaneet ” voorgeschoteld.
De kinderen werden op speelse wijze door de dames Esther ter Horst en Soula Notos via een popkarakter (Spacy van de verkeerde planeet) wegwijs gemaakt in de wereld van verkeersveiligheid.  De pop Spacy en een poppenspeelster komen van de verkeerde planeet en willen kijken hoe de kinderen aan het verkeer deelnemen. Op de verkeerde planeten gebeuren heel veel ongelukken, waardoor kinderen niet meer veilig naar school kunnen fietsen of bij papa en mama in de auto kunnen zitten. De inwoners van de verkeerde planeet maken steeds dezelfde fouten en weten niet meer hoe het moet. Daarom zijn er drie vertegenwoordigers (pop + poppenspeelster + gemeente vertegenwoordiger) naar de aarde gekomen om te kijken hoe het er hieraan toegaat, zodat zij de verkeerde planeet kunnen veranderen in een echte verkeersplaneet, waarop iedereen zich veilig kan voortbewegen.
Gezien de enthousiaste reacties een geslaagde morgen