vorige pagina | volgende pagina

Gezocht! leden voor de oudervereniging OBS Ter Borch

maandag 14 januari 2019
Wie komt onze oudervereniging versterken?
De Oudervereniging (OV) bestaat op dit moment uit 7 ouders. We zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen om onze club te versterken! Het zou met name erg leuk zijn al we nieuwe ouders van de onderbouw kunnen verwelkomen! Per jaar vergaderen we ongeveer 6x, meestal op de woensdagavond. De diverse activiteiten voor school zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen verdelen we onder elkaar zodat het meestal ook niet heel veel tijd hoeft te kosten. De huidige penningmeester, secretaris en voorzitter hebben hun termijn van 3 jaar erop zitten. Omdat er nog geen opvolging is gevonden, zijn ze bereid deze functies voor dit schooljaar nog voort te zetten. Heb jij interesse om bij de OV te komen? Schuif dan eens geheel vrijblijvend aan bij een vergadering. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op 9 februari a.s. Onze notulen en verslagen zijn te lezen op de site van school. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons bereiken via: ov.terborch@stichtingbaasis.nl
Je kunt ons natuurlijk ook even persoonlijk benaderen!
Met vriendelijke groet, Sabine, Tineke, Heleen, Nanda, Karin, Geuvert en Lieneke

Ouderbulletin OBS Ter Borch 7 is uit.

vrijdag 11 januari 2019
Ouderbulletin OBS Ter Borch 7 is uit, veel leesplezier en een fijn weekend!

Actie voor de voedselbank door Silven en Julian uit groep 6c van OBS Ter Borch

donderdag 10 januari 2019
Wij, Silven en Julian waren een avond gezellig samen.
Wij zaten op de bank het jeugdjournaal te kijken. Wij zagen dat er kinderen in Nederland wonen die armer zijn dan anderen. Ook in Groningen. Dat vonden wij heel erg. Toen zijn we met de klas een actie gestart. We gingen langs de deuren om voedsel op te halen voor de voedselbank Groningen. De hele klas wou meehelpen, dat vonden we heel fijn. Op de foto kun je zien hoeveel spullen we met de klas hebben opgehaald. Daarna ben ik (Silven) met mijn moeder alle spullen naar de voedselbank gaan brengen. Hier was  ontzettend blij mee.

Met vriendelijke groet Silven en Julian, groep 6 C OBS Ter Borch

Floor Rinkes en Mayke Janmaat uit groep 8C in de Beste Vrienden Quiz!

woensdag 9 januari 2019
Woensdag 12 september 2018: Deze dag gingen we op casting voor het programma De Beste Vrienden Quiz, eerst met de auto naar Hilversum,het Mediapark. Hier werden we opgehaald door een vriendelijke vrouw en gingen we naar het kamertje waar de casting plaatsvond.We hebben gezellig gekletst en gelachen en gingen daarna weer naar huis. Binnen 24 uur kregen we het bericht dat we in het programma zaten! Vrijdag 14 december; deze dag waren de opnames, we mochten samen 15 man publiek meenemen.

Vrijdag 14 december 2018: Eerst een ochtendje naar school.Rond 12 uur zijn we naar de auto gelopen, en eerst nog een erehaag van de klas!Aangekomen in Hilversum moesten we een klein uurtje wachten en toen werden we opgehaald en naar de visagist (make-up & haar) gebracht. Hier moesten we ons omkleden en onze make-up werd gedaan. Omdat we even moesten weten hoe het ging, moesten we eerst nog een ronde in het publiek zitten. Toen dit was afgelopen,werden we teruggebracht naar de kleedkamer, hier kregen we een microfoontje.Toen werden er nog wat spellen uitgelegd en ontmoetten we onze tegenstanders, 2 lieve meiden. Toen kon het beginnen. Er werden eerst nog wat applausjes opgenomen, voor in de montage. Verder gaan we niet verklappen hoe het afloopt. We zijn op televisie te zien op 28 februari om 17:10 op NPO 3. Kijken dus!
Groetjes, Floor & Mayke

Kerst op OBS Ter Borch

vrijdag 21 december 2018
De werkgroep Kerst heeft ons deze week tal van leuke activiteiten voorgeschoteld, we willen u even mee laten genieten!
Woensdag: Foute (kerst) truien dag op school.
Op deze dag werden we aangenaam verrast door de vele kinderen, leerkrachten en ook ouders die ergens een foute trui in hun kast hadden gevonden. Een traditie die we moeten voortzetten!
Woensdagmorgen: Kerststukjes.
Op woensdag maakten de kinderen in alle groepen kerststukjes, die het kerstdiner het nodige cachet zullen geven.Mede dankzij de hulp van veel ouders was het een gezellige morgen en werden er prachtige creaties ontworpen. De geur van al het groen als ook van gebakken wafels verspreidde zich al snel door alle gangen!
Donderdag:Het Kerst- knutselcircuit
Dit jaar deden we met de hele school een knutselcircuit. Ook op een grote school als de onze vinden we het belangrijk vinden dat jonge en oude kinderen elkaar blijven ontmoeten, daarom werd er een groep overstijgende knutselochtend georganiseerd. Er werden in alle lokalen knutselactiviteiten (20 minuten) georganiseerd. De oudere kinderen namen de jongere kinderen onder hun hoede, de leerkrachten vertelden wat ze konden doen en de OV verzorgde de catering! Hierbij enkele foto’s om u een sfeer impressie te geven. Het was bijna magisch gezellig en sfeervol! De kinderen, groot en klein, hebben genoten!
Dank ook vooral aan de juffen Menny, Annemiek,Suzan en Anne-Mareen die het een en ander hebben georganiseerd.
Donderdagavond: Het kerstdiner
Vanaf 17.45 uur werd  iedereen sfeervol ontvangen door het kerstkoor.
Terwijl ouders elkaar in het kerstcafé konden ontmoeten, schoven de kinderen van 18.00 uur -19.00 uur aan bij hun kerstdiner in de groep!  Het kerstkoor ging als vanouds ook even weer langs bij de groepen!
Dank OV voor de heerlijke glühwein en Ben voor de heerlijke erwtensoep!
Vrijdag 21 december: Samen zingenAlle groepen zongen, onder leiding van meester Michael diverse kerstliedjes in het speellokaal. Een greep uit zijn hoge muziekhoed;
  • Twinkel, twinkel, kleine ster;
  • Kling klokje klingelingeling;
  • Oh denneboom;
  • Vier samen kerstfeest,
  • Jingle bells;
  • ’t Is weer december;
  • Feliz navidad;
  • We wish you a merry Christmas
  • Do they know it’s Christmastime

We wensen u fijne feestdagen en een gezellig,gezond en fijn 2019!
vorige pagina | volgende pagina