vorige pagina | volgende pagina

meester Eric (8A) gaat trouwen!

donderdag 16 mei 2019
Het is morgen 17 mei 2019! Een speciale dag voor meester Eric en zijn vriendin Jolien want ze gaan trouwen!

Ze brengen zo rond 13.30 uur ook nog een bezoek aan de kinderen en juf Manon van groep 8A. We verwelkomen het bruidspaar met een erehaag van de midden-en bovenbouw kinderen! Wilt u een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom.

Namens alle kinderen, meesters en juffen de felicitaties en we wensen Eric en Jolien veel geluk!

Ouderbulletin obs ter Borch 14 uit.

maandag 13 mei 2019
 Ouderbulletin OBS Ter Borch 14  is uit, veel leesplezier.

Groepen 8 OBS Ter Borch bezoeken kamp Westerbork

donderdag 25 april 2019
Met alle groepen 8 gingen we op 23 april naar het voormalige kamp Westerbork en het museum dat er bij hoort. We gingen met auto’s eerst naar het museum. Daar splitsten ze de groep in tweeën, de ene groep ging naar de filmzaal, de andere ging naar het museum. Bij de filmzaal kregen we een verhaal te horen over een Joods gezin en keken we een film over een meisje die in kamp Westerbork zat en die gedeporteerd werd naar Theresienstadt. In het museum deden we een speurtocht over oorlogskinderen, daarna wisselden we om.
Daarna gingen we wandelen naar het kamp, in het kamp kregen we een rondleiding. In het kamp vertelde de gids veel verhalen. De meeste kinderen vonden de verhalen mooi en indrukwekkend. We zijn ook bij de twee monumenten geweest. Het eerste monument was een nagebouwde treinrails met omhoog gebogen uiteinden, wat symbool staat voor twee geheven handen van angst. Het tweede monument waren steentjes die in de vorm stonden van Nederland. Elk steentje stond symbool voor iemand die uit kamp Westerbork werd gedeporteerd en de oorlog niet heeft overleefd. Op de steentje stonden symbooltjes. Voor de Joden stond er een davidster op, voor Sinti en Roma een vlammetje en voor het onbekende aantal verzetsstrijders was het steentje leeg. Toen liepen we terug naar de parkeerplaats  en gingen we naar huis.

We hebben er met z'n allen veel van geleerd en het heeft een diepe indruk op ons achter gelaten.

Doreen, Niels, Floor, Jochem en Sophie groep 8c

De wolf is terug in de groepen 6 op OBS Ter Borch

woensdag 24 april 2019
Op 23 april gaf Harro van Lien de voorstelling ‘De wolf is terug’. Hij deed het heel leuk, hij gebruikte veel verschillende stemmetjes. Iedereen luisterde goed want hij maakte leuke grapjes tussendoor. Hij deed ook een spelletje met zijn schoen en jas als wolf en haas. Hij moest wel steeds de tafel verplaatsen, want daardoor snapte je het wel veel beter. Sommige stukjes waren leerzaam en als het leerzaam is maakt hij het leuk. Het ging er bijvoorbeeld om dat je ook om andere dieren (mensen?) moest geven.
Hij had ook een kaart mee en daar liet hij dingen op zien. Hij hield het goed vol. Hij vertelde het op een manier waardoor kinderen het goed begrepen. Het was wel zielig, want er gingen ook dieren dood.
Maran Dol en Lianne de Wrede, groep 6C

5 juli Wild West feest OBS Ter Borch

vrijdag 19 april 2019
 Dit jaar geen traditionele muziekavond aan het eind van het jaar, maar het wordt een waar Wild West feest! Zoals vanouds zullen alle kinderen die avond in geweldige optredens te zien zijn, maar dan in een nieuw jasje. Op 5 juli van 16.00 – 20.00 uur is er voor de gehele school in en om het gebouw van alles te beleven met het wilde westen. We zullen jullie later uitgebreid informeren, maar willen alvast een kleine oproep doen:
  • We zijn op zoek naar een leuke prijs of dienst (denk aan: een high tea, een yoga les, een middagje sauna of iets anders leuks) die je graag wilt doneren aan het Wilde Rad van het Westen, meld je dan aan!
  • Ook zoeken we vrijwilligers die willen helpen bij de aankleding van het schoolfeest, dus ben je handig en help je graag mee om er een onvergetelijke avond van te maken? Dan komen we graag in contact met je!
  • Alle kinderen zullen in de komende periode hard aan de slag gaan om de school om te toveren tot het wilde westen. Hiervoor is materiaal nodig. Heb je toevallig veel (groot & stevig) karton of grote blikken liggen, meld je dan aan!
  • Aanmelden kan bij een van de coördinatoren of door een e-mail te sturen aan chantalritsema@hotmail.com

Nanda Boekhoudt, Tineke Swinkels, Bodil Kerckhoff, Marieke Kamminga & Chantal Blokpoel

Lees hier alles over het Wild West feest.
vorige pagina | volgende pagina