We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

vorige pagina | volgende pagina

Omgaan met de gevolgen van het coronavirus (flyer)

dinsdag 7 april 2020
Beste ouders/verzorgers,

Het coronavirus heeft een enorme impact op de samenleving. In het bijzonder op ouders en kinderen. Zeker nu veel ouders thuiswerken en scholen gesloten zijn. Ook in deze spannende periode zijn wij er voor u. Maakt u zich zorgen, heeft u vragen rondom de ontwikkeling van uw kind? Bel of mail dan met de  jeugdgezondheidszorg wij denken graag met u mee. Lees hier de flyer van GGD Drenthe

online bibliotheek is wel open!

donderdag 2 april 2020
Net als de scholen zijn ook alle bibliotheken in Drenthe gesloten. De online bibliotheek is wel open!
In bijgaande Nieuwsbrief van De Bibliotheek Op School geven wij ouders en kinderen tips om te blijven (voor)lezen om het plezier en de routine te behouden. Deze nieuwsbrief zal elke 2 weken uitkomen.

Niet alle leerlingen zijn misschien lid van de bibliotheek. Daarom hebben wij het mogelijk gemaakt dat leerlingen zich via de website van de bibliotheek kunnen inschrijven. Dit staat ook in de nieuwsbrief.

Team Educatie Bibliotheken Tynaarlo

Tussenstand challenges

maandag 30 maart 2020
Beste Ter Borchers,

Wat een prachtige challenges hebben we al gezien!! Wij als leerkrachten vinden het super leuk om de filmpjes en foto’s te zien, wat een creativiteit!
Omdat het uiteindelijk gaat om de klas met de meeste challenges hierbij een kleine tussenstand:

1. Groep 5A met 36 punten
2. Groep 6A met 26 punten
3. Groep 4C met 22 punten
4. Groep 6C & 3B met 21 punten
5. Groep 4A met 17 punten
6. Groep 3A met 13 punten
7. Groep 6B met 12 punten
8. Groep 7A en 7C met 11 punten
9. Groep 5B met 10 punten
10. Groep 3C en 8B met 7 punten
11. Groep 7B met 6 punten
12. Groep 8A met 5 punten

Veel succes met de volgende challenges!

Liefs,
De juffen en de meesters

Vreemdste schooldag ooit....

woensdag 18 maart 2020
Dit is voor ons allemaal de vreemdste schooldag, die we ooit meegemaakt hebben. Kinderen die afzonderlijk de school inlopen en hun spullen komen ophalen voor de komende weken heeft ons allemaal geraakt. We merkten aan de kinderen dat dit voor hun ook een spannende tijd is. Gelukkig hebben we genoeg tijd gehad om (bijna) iedere individuele leerling te zien en even te spreken. Voor ons is dit belangrijk en de kinderen vonden dit ook even fijn om op deze manier tijdelijk afscheid te nemen. We kunnen niet trotser zijn op de kinderen. De manier waarop ze zich hebben gedragen en de zelfstandigheid die ze getoond hebben bij het ophalen van de materialen doet ons goed. Ook onze dank aan jullie, zonder jullie medewerking had dit niet op deze manier gekund. De kinderen kunnen de komende dagen vooruit met de materialen die ze hebben gekregen. Natuurlijk kunnen ze via de mail iedere dag in contact komen met de leerkrachten. Maandag zullen de leerkrachten de volgende weektaak toesturen voor de komende week. We zullen als team tussentijds evalueren of we onze aanpak moeten aanpassen. Mocht dit aan de orde komen, dan zullen we jullie daar via de mail van op de hoogte stellen. De kinderen worden gemist door ons allemaal. Een school zonder kinderen is een kil gebouw. We hopen dat het snel duidelijk wordt dat we 6 april weer naar school mogen met elkaar. Hierover zal in de komende periode wel meer duidelijk worden. De komende weken zijn de kinderen thuis om daar hun werk te doen en ook te spelen met elkaar. We wensen de jullie veel sterkte de komende weken en kunnen niet wachten tot jullie weer bij ons op school zijn. Succes met de Ter Borch Challenge! We hebben al een aantal mooie filmpjes voorbij zien komen.

Lieve Groeten en tot Mails! Alle meesters en juffen van OBS Ter Borch

update onderwijs op afstand

dinsdag 17 maart 2020
Geachte ouders, verzorgers,

In de bijlage de brief van het team voor u. We proberen de communicatie zo helder mogelijk te houden. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt door het team om de kinderen te voorzien van werk. Morgen mogen de kinderen de materialen ophalen. Wij willen u, de ouders, vragen om zelf zoveel mogelijk uit de school te blijven. We willen zo min mogelijk mensen in de school hebben, voor ieders veiligheid.

Namens het team,

Corjan van der Veen