vorige pagina | volgende pagina

3D printer in groep 8a

vrijdag 23 februari 2018
Hieronder leest u een verslag van Indi, leerlinge uit groep8A.
Zij heeft samen met de andere kinderen uit haar groep een 3D printer gebouwd. Dit deden ze in wisselende groepjes van drie leerlingen, steeds onder begeleiding van Robert Jan Steenbergen (vader van Nora) en Evert de Koff (opa van Koen), waarvoor dank!
In de loop van dit schooljaar zullen de overige kinderen uit de bovenbouw door groep 8A “ingewijd” worden in de werking en de mogelijkheden van dit prachtige instrument!

Ik ga een stukje schrijven over de 3D printer. In het begin van het schooljaar gingenwe de 3D printer in elkaar zetten. We kregen hulp van de vader van Nora en deopa van Koen. Elke dinsdag en vrijdag gingen we bezig met de 3D printer, enuiteindelijk was de 3D printer klaar! Het voordeel van een 3D printer is dat jealles kunt uitprinten wat je wilt en je kan ook dingen uitprinten watbijvoorbeeld stuk is van je wasmachine. Dus dat is superhandig!
We deden eerst wat proefjes en daar mislukten een paar van, maar uiteindelijk deed de 3D printer het!
Dus toen mocht je een ontwerp maken op Tinkercad.
Tinkercad is een site waarop je allemaal ontwerpen kunt maken voor je 3Dprinter en die kan je dan uitprinten. Een paar weken later kregen we een opdracht van meester. Die opdracht was dat je met een groepje een ontwerp moest maken op Tinkercad. Dat ontwerp moest een kapstok zijn, met 3 haken, want meester heeft geen kapstok in de klas en die wou hij graag! Dus een week later moest je het ontwerp presenteren met je groepje. Sascha, Carmen en Nora hadden het beste ontwerp en hebben dus gewonnen (zie foto).
We gaan ook een bedrijfje starten met de klas. We gaan daardan dingen uitprinten en verkopen!
Dus als u nog wat nodig heeft, geef het aan ons door! Wilt u zien hoe de 3D printenwerkt? Kom dan gerust even kijken, de 3D printer staat in de gang, voor onze klas.
Met vriendelijk groet: Groep 8A (geschreven door Indi Sinnema)

Ouderbulletin 9 is uit!

vrijdag 23 februari 2018
Ouderbulletin 9 is uit! Veel leesplezier.

Voorstelling en verkeer in de groepen 3 en 4!

woensdag 14 februari 2018
In het kader van verkeersveiligheid op scholen in de provincie Drenthe kregen de kinderen uit de groepen 3 en 4 gisteren de voorstelling “Verkeerseducatie is geen poppenkast – Verkeerde planeet wordt verkeersplaneet ” voorgeschoteld.
De kinderen werden op speelse wijze door de dames Esther ter Horst en Soula Notos via een popkarakter (Spacy van de verkeerde planeet) wegwijs gemaakt in de wereld van verkeersveiligheid.  De pop Spacy en een poppenspeelster komen van de verkeerde planeet en willen kijken hoe de kinderen aan het verkeer deelnemen. Op de verkeerde planeten gebeuren heel veel ongelukken, waardoor kinderen niet meer veilig naar school kunnen fietsen of bij papa en mama in de auto kunnen zitten. De inwoners van de verkeerde planeet maken steeds dezelfde fouten en weten niet meer hoe het moet. Daarom zijn er drie vertegenwoordigers (pop + poppenspeelster + gemeente vertegenwoordiger) naar de aarde gekomen om te kijken hoe het er hieraan toegaat, zodat zij de verkeerde planeet kunnen veranderen in een echte verkeersplaneet, waarop iedereen zich veilig kan voortbewegen.
Gezien de enthousiaste reacties een geslaagde morgen

!Belangrijk nieuws over het naar huis sturen van klassen bij geen vervanging!

vrijdag 9 februari 2018
De afgelopen weken is het regelmatig voorgekomen dat er geen vervanger beschikbaar was bij ziekte van een van onze leerkrachten.Tot nu toe hebben de scholen dit bijna altijd weten op te vangen, onder andere door groepen samen te voegen of te verdelen over de rest van de klassen, of door de directeur, coördinator, of zorgcoördinator les te laten geven. De griepgolf is echter nog niet voorbij.We kunnen niet maar doorgaan met het leggen van deze noodverbanden. De kwaliteit van onderwijs komt daarmee onder druk te staan. Stichting Baasis geeft daarom als richtlijn dat, wanneer er geen vervanger beschikbaar is, we een groep naar huis gaan sturen.We doen dit met pijn in ons hart en hopen op uw begrip.

Lees hier de brief met belangrijke informatie.

Met vriendelijke groet,
Susanne de Wit
Directeur bestuurder

Nieuws van TSO de Blokhut

vrijdag 9 februari 2018
Maandag 5 februari was voor de school een marge dag, een goede gelegenheid voor de TSO om met alle medewerkers de KICK-OFF 2018 te houden. Een kick-off waarin uitdagingen vanuit de leerlingenraad met de TSO krachten zijn besproken. Zaken waar we meteen mee aan de slag zijn gegaan. Doel hiervan is om samen op 1 lijn te zitten en dit uit te stralen naar de kinderen. Een leuke interactieve meeting wat ons weer nieuwe energie heeft gegeven.
  • Wist u dat? U uw kind per mail tso@bsodeblokhut.nl kunt aan&afmelden voor bepaalde dagen?
  • Wist u dat? De TSO coördinator dan erg blij wordt als voor+achternaam en klas vermeld staan?
Met vriendelijke groet,
Annemiek Mulder