We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

vorige pagina | volgende pagina

Ouderbulletin 7 is uit!

vrijdag 27 november 2020
Ouderbulletin 7 is uit, met o.a. 2 interviews met juf Marion en juf Sylvia en waarin onze nieuwe directeur,Tjibbe Jan, zich voorstelt. Veel leesplezier en een fijn weekend.

"Lichtjesavond"

woensdag 11 november 2020
Helaas geen lichtjesavond, maar de kinderen hebben wel weer fantastische mooie lampionnen gemaakt en die willen ze toch graag aan iedereen laten zien.

Nieuwe directeur

vrijdag 6 november 2020
Geachte ouder(s)/verzorger(s), 

In de afgelopen weken hebben er diverse gesprekken met kandidaten, die voor de functie van directeur op OBS Ter Borch hadden gesolliciteerd, plaats gevonden. Een plaatsingscommissie heeft vorige week een kandidaat aan het schoolbestuur, Stichting Baasis, voorgedragen. We kunnen u bij deze meedelen dat het bestuur positief heeft gereageerd en instemming heeft verleend.

Met ingang van 1 maart 2021 zal de heer Tjibbe Jan Werksma zijn werkzaamheden starten als directeur op OBS Ter Borch.
We zijn blij met zijn komst en hopen dat hij met veel plezier op onze school zal gaan werken. Binnen niet al te lange tijd zal hij zich in een nieuwsbrief aan u voorstellen. Corjan van der Veen, onze huidige interim-directeur, blijft vooralsnog tot 1 maart 2021 op onze school werkzaam. Op deze wijze kunnen de dagelijkse processen hun voortgang behouden. We stellen het op prijs dat we tot die tijd van zijn diensten gebruik kunnen blijven maken.
Met vriendelijke groeten, 

Team en MR van OBS Ter Borch

Onderwaterwereld, verhaal van Floris, Storm en Dyan groep 5b

woensdag 4 november 2020
Onderwaterwereld,

Wij zijn drie jongens uit groep 5B. Maar denk maar aan drie vissen. Er is veel plastic soep in de oceanen. Nu zal je wel denken, plastic soep?Wij hebben het over soep, dat vind je vast lekker. Maar het is geen gewone soep, het is plastic wat mensen hebben weggegooid. Ook is er veel afval weggewaaid in de oceaan. De plastic soep is wel zo groot als Europa. Moet je na gaan, zo groot als Europa. Dat hebben we geleerd tijdens de themaweken over de onderwaterwereld en toen juf ging voorlezen uit het boek / Superjuffie in de soep'. We hebben lampions gemaakt, er was een thematafel met allemaal spulletjes van thuis, we hebben een mini-pad gemaakt op de laptop, we kregen tekeningen en we hebben kwallen geverfd. Ook hebben we schildpadjes gevouwen. En niet te vergeten het rekenwerk had ook met onderwaterwereld te maken, de juffen hadden een speciaal werkboek gemaakt! 

Groetjes  Floris, Storm en Dyan groep 5b

Aftrap kinderboekenweek met vossenjacht

woensdag 30 september 2020
Vanmorgen  was de aftrap van de Kinderboekenweek!  
Alle groepen gingen vanaf kwart voor 9 op zoek naar vossen die zich hadden verstopt in de wijk tussen de Otto Cluivinglaan  en de  Hayo  Ripperdalaan. 
Samen met je meester, juf  of  kinderen uit de groepen 8 op zoek naar  de  Pinosaurus, een ridder, de holbewoner, centurion, vikingvrouw, Aphrodite, Cleopatra en jonkvrouwen. Zelfs De  sjieke  baron  Hayo  Ripperda  kwam langs.  Bij de marskramer kon je iets lekkers uit de mand halen! 
Elke keer kregen de groepjes een letter en hiermee moesten ze op school een zin maken (terug in de tijd). Gezien de enthousiaste reacties van de kinderen was deze activiteit erg geslaagd. En wist u dat we live op radio Noord en Drenthe zijn geweest? Ook  Dorpsklanken kwam langs! 
Radio Drenthe: vanaf 09:59.
Radio Noord: vanaf 19:20.
Dank aan de werkgroep o.l.v. juf Annelies en  Mellanie, Loes, Linda en Jittie voor ondersteunende activiteiten 
vorige pagina | volgende pagina