We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Maatregelen na persconferentie van dinsdag 21 april

dinsdag 21 april 2020
door Martijn van Santen
Geachte ouder(s)verzorger(s),

Vanavond komt de overheid met nieuwe coronamaatregelen. Hopelijk krijgen we te horen dat de scholen na de meivakantie op 6 mei weer open mogen, maar de mogelijkheid bestaat ook dat we de komende weken op dezelfde manier als nu verder moeten. Wij zijn ondertussen al bezig met de eventuele gevolgen van de uitspraken van de overheid. Wij willen als school, maar ook als gehele Stichting weloverwogen besluiten nemen. Hierbij is de veiligheid van de kinderen en van onze leerkrachten onze eerste prioriteit. Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar waar in een situatie geen RIVM-regels voorzien houden wij,om zoveel mogelijk risico’s uit te bannen,de veiligheid en gezondheid als graadmeter.Mocht de overheid besluiten, dat we woensdag 6 mei weer naar school gaan, dan betekent het veel voorbereiding voor het team. Wij gaan vrijdag 24 april dan aan de slag om onze school in te richten voor “veilig onderwijs op school”. Indien er wordt besloten dat we nog niet kunnen starten, dan werken we vrijdag 24 april het digitaal onderwijs verder uit. Er is wel opvang voor de kinderen die aangemeld zijn. De overige kinderen kunnen thuis wel aan hun weektaak werken, de leerkrachten zijn echter niet bereikbaar voor ondersteuning. In de komende dagen gaan we verder met het voorbereiden van de mogelijke keuzes die door de overheid worden gemaakt. Om niet volledig overvallen te worden doen we dit op twee fronten.Verder met de ontwikkeling van ons digitaal onderwijs en het uitwerken van veilig onderwijs op onze school. Uiterlijk vrijdag 24 april zullen wij u via de mail op de hoogte stellen op welke manier wij ons onderwijs de komende tijd gaan inrichten. Namens het team van OBS Ter Borch willen wij u danken voor uw inzet en uw positieve ondersteuning van onze werkzaamheden. In de bijlage vindt u een boodschap van ons voor u.

Team OBS Ter Borch