Kerst op OBS Ter Borch

vrijdag 21 december 2018
door meester Martijn
De werkgroep Kerst heeft ons deze week tal van leuke activiteiten voorgeschoteld, we willen u even mee laten genieten!
Woensdag: Foute (kerst) truien dag op school.
Op deze dag werden we aangenaam verrast door de vele kinderen, leerkrachten en ook ouders die ergens een foute trui in hun kast hadden gevonden. Een traditie die we moeten voortzetten!
Woensdagmorgen: Kerststukjes.
Op woensdag maakten de kinderen in alle groepen kerststukjes, die het kerstdiner het nodige cachet zullen geven.Mede dankzij de hulp van veel ouders was het een gezellige morgen en werden er prachtige creaties ontworpen. De geur van al het groen als ook van gebakken wafels verspreidde zich al snel door alle gangen!
Donderdag:Het Kerst- knutselcircuit
Dit jaar deden we met de hele school een knutselcircuit. Ook op een grote school als de onze vinden we het belangrijk vinden dat jonge en oude kinderen elkaar blijven ontmoeten, daarom werd er een groep overstijgende knutselochtend georganiseerd. Er werden in alle lokalen knutselactiviteiten (20 minuten) georganiseerd. De oudere kinderen namen de jongere kinderen onder hun hoede, de leerkrachten vertelden wat ze konden doen en de OV verzorgde de catering! Hierbij enkele foto’s om u een sfeer impressie te geven. Het was bijna magisch gezellig en sfeervol! De kinderen, groot en klein, hebben genoten!
Dank ook vooral aan de juffen Menny, Annemiek,Suzan en Anne-Mareen die het een en ander hebben georganiseerd.
Donderdagavond: Het kerstdiner
Vanaf 17.45 uur werd  iedereen sfeervol ontvangen door het kerstkoor.
Terwijl ouders elkaar in het kerstcafé konden ontmoeten, schoven de kinderen van 18.00 uur -19.00 uur aan bij hun kerstdiner in de groep!  Het kerstkoor ging als vanouds ook even weer langs bij de groepen!
Dank OV voor de heerlijke glühwein en Ben voor de heerlijke erwtensoep!
Vrijdag 21 december: Samen zingenAlle groepen zongen, onder leiding van meester Michael diverse kerstliedjes in het speellokaal. Een greep uit zijn hoge muziekhoed;
  • Twinkel, twinkel, kleine ster;
  • Kling klokje klingelingeling;
  • Oh denneboom;
  • Vier samen kerstfeest,
  • Jingle bells;
  • ’t Is weer december;
  • Feliz navidad;
  • We wish you a merry Christmas
  • Do they know it’s Christmastime

We wensen u fijne feestdagen en een gezellig,gezond en fijn 2019!