Jochem Roelfsema 4e van Nederland!

dinsdag 5 maart 2019
door meester Martijn
Bij de Indigo-groep (een soort plusklas) op school, maakten wij in december allemaal een vragenlijst met vragen over informatica, structuren, algoritmen, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen,
die je moet oplossen met logisch redeneren en goed nadenken.
Voor elk goed antwoord kreeg je punten en voor elk fout antwoord minpunten.
Deze vragen moest je binnen 40 minuten oplossen. In januari kregen wij de uitslag, je moest boven de 140 punten zitten en ik had er 145,
daarmee was ik ook de beste van de school en de enige van de school die naar de finale op zaterdag 2 maart in Utrecht ging . Ik ging erheen met mijn moeder.De finale was in de universiteit van Utrecht. De finale was met 60 kinderen tegelijk, na het maken van de vragen moesten alle kinderen op de grote trap gaan zitten en met elkaar op de foto. Na het maken van de foto werd bekend gemaakt wie er had gewonnen. De top 10 werd als laatste bekend gemaakt en ik eindigde als 4e van de 60!

Jochem Roelfsema groep 8C