We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Een binnenbos voor groep 6a

woensdag 10 maart 2021
door Martijn van Santen
Groep 6a is één van de 25 geselecteerde klassen voor het onderzoekstraject BinnenBos. Zij mogen een aanpak testen van IVN Natuureducatie, Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen om alle klaslokalen te vergroenen. Alle leerlingen ontvangen een eigen kamerplant die ze leren planten, verzorgen en stekken.

Met het BinnenBos halen we de natuur naar binnen. De planten krijgen een plekje aan een meubel dat speciaal ontwikkeld is voor het BinnenBos. Planten zorgen voor een betere concentratie en hogere waardering voor het klaslokaal. Doordat leerlingen tijdens het BinnenBos-project zelf hun plant verzorgen bouwen ze spelenderwijs een band op met natuur. In de klas krijgen de kinderen lessen over het maken en verzorgen van hun groene speel- en leerplek.

Als één van de eerste scholen in Nederland mogen wij uittesten hoe het is om met dit BinnenBos het klaslokaal te vergroenen. Wij helpen de bedenkers ervan bij het verder ontwikkelen van dit aanbod, dat later beschikbaar komt voor alle scholen in Nederland. Kijk hier voor meer informatie.