We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Milou 7e op de landelijke Beverwedstrijd!

maandag 4 april 2022
door Martijn van Santen
Op zaterdag 26 maart nam Milou van Minnen van groep 7A deel aan de landelijke Beverwedstrijd (Milou is tweede van rechts). Milou was hiervoor uitgenodigd, omdat ze in onze Indigogroep de maximale score van 180 punten had gehaald. Voor de landelijke wedstrijd waren 50 kinderen geselecteerd met hoge scores. Milou wist het tot een knappe 7de plek te brengen. Dat is echt supergoed, zeker wanneer je bedenkt dat de meeste kinderen uit groep 8 kwamen. Milou, van harte gefeliciteerd!!
Bron foto: Beverwedstrijd

Over de wedstrijd:
De Beverwedstrijd is bedoeld om spelenderwijs te ontdekken of leerlingen interesse en/of talent hebben voor informatica en computational thinking. Meedoen is gratis en de vragen kunnen zonder leren of voorbereiden gemaakt worden. Leerlingen van groep 3 tot de 6de klas van het VWO maken tijdens de Beverweek een set opgaven die in het teken staan van verschillende onderwerpen binnen de informatica en computational thinking. Zij krijgen 45 minuten de tijd om zo veel mogelijk van de vragen te beantwoorden, het wordt niet verwacht dat ze alle vragen beantwoorden. Om het voor iedereen uitdagend te maken, zijn er zes verschillende leeftijdsgroepen met elk een eigen set opgaven:

Groep 3 en 4
Groep 5 en 6
Groep 7 en 8
Klas 1 en 2
Klas 3 en 4
Klas 5 en 6

Iedere groep krijgt 3 sets van 5 vragen (behalve de jongste twee groepen, voor hen heeft elke set 3 opgaven en 4 opgaven respectievelijk). De 3 sets hebben elk hun eigen moeilijkheidsniveau: makkelijk, gemiddeld en moeilijk.

Vanaf groep 7 worden de beste leerlingen uitgenodigd voor de landelijke finale die, afhankelijke van de COVID-maatregelen, aankomend voorjaar gehouden wordt op een universiteit.