3D printer in groep 8a

vrijdag 23 februari 2018
door meester Martijn
Hieronder leest u een verslag van Indi, leerlinge uit groep8A.
Zij heeft samen met de andere kinderen uit haar groep een 3D printer gebouwd. Dit deden ze in wisselende groepjes van drie leerlingen, steeds onder begeleiding van Robert Jan Steenbergen (vader van Nora) en Evert de Koff (opa van Koen), waarvoor dank!
In de loop van dit schooljaar zullen de overige kinderen uit de bovenbouw door groep 8A “ingewijd” worden in de werking en de mogelijkheden van dit prachtige instrument!

Ik ga een stukje schrijven over de 3D printer. In het begin van het schooljaar gingenwe de 3D printer in elkaar zetten. We kregen hulp van de vader van Nora en deopa van Koen. Elke dinsdag en vrijdag gingen we bezig met de 3D printer, enuiteindelijk was de 3D printer klaar! Het voordeel van een 3D printer is dat jealles kunt uitprinten wat je wilt en je kan ook dingen uitprinten watbijvoorbeeld stuk is van je wasmachine. Dus dat is superhandig!
We deden eerst wat proefjes en daar mislukten een paar van, maar uiteindelijk deed de 3D printer het!
Dus toen mocht je een ontwerp maken op Tinkercad.
Tinkercad is een site waarop je allemaal ontwerpen kunt maken voor je 3Dprinter en die kan je dan uitprinten. Een paar weken later kregen we een opdracht van meester. Die opdracht was dat je met een groepje een ontwerp moest maken op Tinkercad. Dat ontwerp moest een kapstok zijn, met 3 haken, want meester heeft geen kapstok in de klas en die wou hij graag! Dus een week later moest je het ontwerp presenteren met je groepje. Sascha, Carmen en Nora hadden het beste ontwerp en hebben dus gewonnen (zie foto).
We gaan ook een bedrijfje starten met de klas. We gaan daardan dingen uitprinten en verkopen!
Dus als u nog wat nodig heeft, geef het aan ons door! Wilt u zien hoe de 3D printenwerkt? Kom dan gerust even kijken, de 3D printer staat in de gang, voor onze klas.
Met vriendelijk groet: Groep 8A (geschreven door Indi Sinnema)