10 jaar OBS Ter Borch

donderdag 26 september 2019
door Martijn van Santen
“Heel obs Ter Borch bakt!””

Vandaag was het feest op onze school, want we vierden het 10-jarig bestaan. “s Morgensvroeg stonden alle kinderen, leerkrachten en veel ouders onder het genot van feestelijke muzikale klanken op het plein.
Juf Anneke heette een ieder welkom en vertelde dat op deze dag in 2009 de school officieel door de burgemeester werd geopend. Twee honderdvijftig kinderen van OBS Paterswolde Noord namen samen met kinderen van de christelijke school, als ook KDV Trias hun intrek in het Borchkwartier.
Voorgereden in een limousine mocht Jurgen Elzenaar, de oudste leerling van onze school samen met een leerling van de CBS en ook de burgemeester de opening doen. Marte Röling had ter gelegenheid van deze opening 10 bronzen bloemen gemaakt, die aan de buitenmuur van het Borchkwartier zijn bevestigd.
Romée en Anne uit groep 5A werden even extra in het zonnetje gezet, zij zijn vandaag jarig! En daarna werd natuurlijk ons schoollied gezongen, met hulp van juf Fenny en de groepen 8, die prachtige nieuwe schoolshirts droegen. Een cadeau van de oudervereniging!
Vervolgens hebben we de hele dag van de mooiste en de lekkerste taarten kunnen genieten! Wat een feest en wat een baktalenten! Alle groepen kozen hun mooiste taart en een jury bestaande uit Steffan (groep 1), Jort (groep 3), Ole (groep6) Fynn Machiel (groep 7), de moeders Annika en Josien en tot slot de juffen Menny en Anneke kozen de lekkerste taart!
Om 14.45 uur was de prijsuitreiking in de sporthal. Hieronder de winnende twee taarten. We hebben dankzij een ouder een prachtig filmpje om even sfeer te proeven!: De mooiste taart was van : Paulien uit groep 8B
De lekkerste taart was van: Luna, Thijs en Julian uit groep 7C
Dank aan iedereen die heeft meegewerkt, meegedaan en meegegeten!

Bekijk hier de film.