inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuws

OBS Ter Borch staakt vrijdag 15 maart!

Op vrijdag 15 maart wordt er op de scholen voor primair onderwijs, maar ook in andere onderwijssectoren, gestaakt. Voor uw kind betekent dit, dat er op deze dag geen les wordt gegeven op OBS Ter Borch. We vragen u deze dag uw kind thuis te houden, of een andere vorm van opvang voor uw kind te regelen. Wij beseffen dat dit voor u ongemak met zich mee brengt. Toch hebben wij hiertoe moeten besluiten. U hebt ongetwijfeld in nieuwsberichten gehoord over het tekort aan leerkrachten. In de komende jaren gaan veel ervaren leerkrachten met pensioen. Daarnaast besluiten collega’s ook om uit te wijken naar andere, vaak beter betaalde, functies. Het aantal nieuwe leerkrachten dat (bijna) is afgestudeerd aan de PABO’s is veel te klein om het aantal vertrekkers op te vangen. Het tekort aan leerkrachten werd al jaren geleden aangekondigd. Toch is er door opeenvolgende regeringen niet genoeg gedaan om dit dreigende tekort op te vangen. Op school hebt u hier al het een en ander van gemerkt. Wanneer een leerkracht ziek werd, werd dit vaak binnen de school opgelost. Er werd een parttimer gevraagd extra te komen werken. Wanneer het niet anders kon, werd een klas leerlingen verdeeld over andere klassen of werd ouders gevraagd zelf voor opvang te zorgen. Op die manier krijgen echter alle leerlingen te weinig aandacht. En wordt het steeds moeilijker de kwaliteit van onderwijs, waar wij voor staan, te garanderen. We zijn nu op een punt aangekomen waarop we moeten besluiten: Zo kan het niet langer. Verschillende scholen hebben al moeten besluiten een 4-daagse schoolweek in te voeren. Alleen op die manier kunnen zij nog kwaliteit van onderwijs, door gekwalificeerde leerkrachten, leveren. Daarom nu deze staking. Wij hopen hiermee de noodzaak van echte, structurele maatregelen duidelijk te maken. Wij vragen aan de beleidsmakers in Den Haag te zorgen voor een echte, structurele investering om de kwaliteit van het onderwijs aan uw en onze kinderen te kunnen garanderen. Deelt u onze zorgen en wilt u ons steunen, dan kan dat door de petitie te tekenen via de link: www.investeer-in-onderwijs.nl   Hier kunt u de brief lezen hoe hoog de nood is. Met vriendelijke groeten, Mede namens het team van OBS Ter Borch,  

Ouderbulletin OBS Ter Borch 10 is uit.

Ouderbulletin OBS Ter Borch 10 is uit, veel leesplezier en een fijn weekend!

Jochem Roelfsema 4e van Nederland!

Bij de Indigo-groep (een soort plusklas) op school, maakten wij in december allemaal een vragenlijst met vragen over informatica, structuren, algoritmen, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen, die je moet oplossen met logisch redeneren en goed nadenken. Voor elk goed antwoord kreeg je punten en voor elk fout antwoord minpunten. Deze vragen moest je binnen 40 minuten oplossen. In januari kregen wij de uitslag, je moest boven de 140 punten zitten en ik had er 145, daarmee was ik ook de beste van de school en de enige van de school die naar de finale op zaterdag 2 maart in Utrecht ging . Ik ging erheen met mijn moeder.De finale was in de universiteit van Utrecht. De finale was met 60 kinderen tegelijk, na het maken van de vragen moesten alle kinderen op de grote trap gaan zitten en met elkaar op de foto. Na het maken van de foto werd bekend gemaakt wie er had gewonnen. De top 10 werd als laatste bekend gemaakt en ik eindigde als 4e van de 60! Jochem Roelfsema groep 8C

Floor en Mayke uit groep 8C op tv!

Zoals al eerder bericht hebben Floor en Mayke met het programma Beste Vrienden Quiz meegedaan. Gisteren waren Floor en Mayke voor het eerst te zien, deze ronde hebben Floor en Mayke  gewonnen en zijn Floor en Mayke door naar de 2e ronde, dit is vanmiddag weer te zien op NPO 3 om 17:10 uur.

Nieuws uit de bieb van OBS Ter Borch

Matilda presenteert nieuwe leuke boeken! Matilda presenteert; geeft informatie over de nieuwste boeken en andere media voor kinderen en hun ouders.  In de bijlage kun je haar boekentips vinden!  Iets voor jou? Wist je dat, onze schoolbieb weer met de nieuwste boeken is aangevuld? Er is iedere dag een mogelijkheid om te komen ruilen! Lees hier de bijlage.

binNenkORT

Margedag gr 1 /tm 8 Wo 27 Mrt 2019 0:00 Wo 27 Mrt 2019 23:59
Theoretisch verkeersexamen gr 7 Do 4 Apr 2019 0:00 Do 4 Apr 2019 23:59
CITO-eindtoets Di 16 Apr 2019 0:00 Do 18 Apr 2019 23:59
Koningsspelen gr 1 t/m 5 Do 18 Apr 2019 0:00 Do 18 Apr 2019 23:59
Goede Vrijdag Vr 19 Apr 2019 0:00 Vr 19 Apr 2019 23:59

Home

Welkom op de website van OBS Ter Borch. Met een enthousiast team staan we samen sterk om kinderen in een veilige omgeving te inspireren tot leren met plezier! 
Onze activiteiten richten zich op het aanbieden van kwalitatief goed en passend onderwijs in een sfeer van wederzijds respect, waardering en verdraagzaamheid. Veel kijk- en leesplezier!