We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuws

Ouderbulletin 13 is uit!

Ouderbulletin 13 is uit, veel leesplezier!

Milou van Minnen uit groep 5a wint Kangoeroewedstrijd.

Ik ben Milou van Minnen uit groep 5a en ik heb meegedaan aan de kangoeroewedstrijd en ik heb gewonnen van mijn school OBS Ter Borch. Toen ik het hoorde was ik heel blij. De kangoeroewedstrijd is een soort wiskunde wedstrijd waar je allemaal wiskunde vragen moet beantwoorden. Door het corona virus kon ik de wedstrijd niet op school maken, daarom maakte ik de wedstrijd thuis. Je kon in totaal 120 punten verdienen en ik had 110 punten! En ik had daarmee de meeste punten van de hele school. De witte hoed die ik op de foto op heb is de hoed van informatie en ideeën. Ik heb aan de wedstrijd meegedaan, omdat ik in een plusklas zit. Ik heb al één keer eerder meegedaan aan de wedstrijd. Dat vond ik ook leuk        

Corona onderzoek groep 6C

Verslag van een onderzoek door groep 6C. Onze klas heeft een onderzoek gedaan, over corona. Dit onderzoek hebben we in vijf stappen gedaan. -          De eerste stap was een stelling en een vraag bedenken. -          De tweede stap was organisatie en de taakverdeling. -          Drie: het onderzoek zelf. -          Vier: de conclusie. -          En vijf: het verslag, dit dus. Onze klas heeft stellingen en vragen bedacht over het Coronavirus. Omdat de klas in twee helften was verdeeld, komt eerst het verslag van het eerste onderzoek, gedaan in de helft van de groepen 5 en 6. We hebben het aan 63 kinderen gevraagd.                                                             Toen we alle stemmen hadden geteld, moesten we dus ook uitrekenen hoeveel procent dat was, samen met juf. Eerst hebben we ideeën bedacht en daarna gestemd. De eerste stelling was: De meeste ouders hielpen hun kinderen met het thuiswerk. En de vraag aan de kinderen van groep 5 en 6 was : Hebben jouw ouders jou geholpen met het thuiswerk? 36,5% heeft hulp gehad, 62% heeft soms hulp gehad, 1,5% heeft geen hulp gehad. Conclusie: De meeste ouders hebben dus (soms) geholpen.   De tweede stelling: De meeste kinderen hebben wél familie gezien tijdens Covid-19. En de vraag was : Heb jij familie gezien tijdens Covid-19? 89% heeft wel familie gezien en 11% heeft geen familie gezien. Conclusie : Dus de meeste kinderen hebben wel familie gezien.       De volgende dag deed de andere helft van onze groep ook een onderzoek over corona, nu bij groep 7 & 8 A, B  en C. Ook hier was de helft van de kinderen er. Er waren 61 kinderen.   Onze eerste stelling was: De meeste kinderen waren bang dat iemand, die je kent, corona zou krijgen. Vraag: Was je bang dat iemand. die je kent, corona zal krijgen. De antwoorden waren Ja: 49.5% Nee: 50,5% De conclusie is nee, met een kleine meerderheid.   De volgende stelling is: De meeste kinderen hebben zich verveeld tijdens corona. De vraag was: Heb je je verveeld tijdens corona? De antwoorden waren: Vaak 31% Soms 48% Niet 21%   Dus de conclusie is duidelijk meer (79%) kinderen zich soms of vaak hebben verveeld.   We vonden het leuk om dit onderzoek te doen en we hebben er veel van geleerd. En misschien is het ook iets voor jullie om te doen. Groetjes van groep 6C.  

Ouderbulletin 12 is uit!

Ouderbulletin 12 is uit, veel leesplezier en alvast een fijn weekend.

Dankbetuiging team Ter Borch

Namens het team van OBS Ter Borch willen wij u danken voor uw inzet en uw positieve ondersteuning van onze werkzaamheden.  Hier vindt u een boodschap van ons voor u. 

binNenkORT

Geen activiteiten

home

Welkom op de website van OBS Ter Borch. Met een enthousiast team staan we samen sterk om kinderen in een veilige omgeving te  inspireren tot leren met plezier! 
Onze activiteiten richten zich op het aanbieden van kwalitatief goed en passend onderwijs in een sfeer van wederzijds respect, waardering en verdraagzaamheid. Veel kijk- en leesplezier!