Kerst op ter Borch

Deze laatste week van het jaar was weer gezellig druk op onze school. Je merkt aan alles dat we toe zijn aan vakantie, maar de traditionele knutselochtend, een bezoek van groepen aan de levende kerststalbij de Onlanderij en natuurlijk het kerstdiner hebben aan een fijne kerstsfeer bijgedragen! Het was gisteravond weer genieten!Terwijl de kinderen en hun meesters en juffen van een heerlijke maaltijdgenoten konden de ouders/verzorgers een drankje en een hapje in het Borchkwartiernemen. Gezien de drukte en de heerlijke geuren van erwtensoep en glühwein wasdit wederom een succes. Een enthousiast ouderkoor verzorgde tijdens het dinereen muzikale rondgang! De kinderen genoten zienderogen en zongen uit volleborst mee! Dank aan alle ouders die o.l.v. Karin en Sabine de kerstversieringen hebben opgeruimd!

Veerle Nieborg Nederlands kampioen!

Oud-leerling Veerle Nieborg (vorig schooljaar groep 8a) heeft het afgelopen weekend een enorme prestatie neergezet. Ze deed mee aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen korte baan in het Pietervan den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Veerle, die al van jongs af aan elke morgen voor schooltijd haar baantjes in het zwembad zwemt, is Nederlands kampioen op de 400 meter wisselslag en de 200 metervlinderslag geworden! Daarnaast won ze ook nog zilver op de 100 metervlinderslag en met clubgenoten nog 3x goud op de 4 x 100 meter vrije slag, de 4x 200 meter vrije slag en de 4 x 100 meter wisselslag estafettes. We  feliciteren deze topper met dit grandioze succes!

Ouderbulletin 6 is uit!

Ouderbulletin 6 is uit, veel leesplezier!

Staking dinsdag 12 december!

Twee weken geleden heeft u via de mail een brief van ons ontvangen, waarin werd aangekondigd dat er op dinsdag 12 december gestaakt zou kunnen worden door het primair onderwijs.  De samenwerkende onderwijsorganisaties hebben gisteren besloten dat de landelijke stakingsactie doorgaat, nadat gesprekken met de minister van onderwijs en een ultimatum niet tot resultaten hebben geleid. Al eerder heeft het personeel van OBS Ter Borch unaniem aangegeven de bovenstaande actie opnieuw te willen ondersteunen. Doordat de landelijke staking nu doorgaat, is het niet mogelijk om onze leerlingen op 12 december onderwijs te geven of op te vangen. We verzoeken dan alle ouders thuis of elders opvang voor hun kinderen te regelen. De verschillende organisaties voor BSO worden ingelicht. Indien u hiervan gebruik maakt, zijn de kosten voor uw rekening. Wij hopen op uw begrip en medewerking.    Met vriendelijke groet,   Anneke Dalmolen, Bert Wansink (Unit directie)

Sint op school!

Afgelopen dinsdag kwam Sinterklaas met heel veel pieten bij ons op school! Sint kwam inde fietskar vanaf de Onlanden. De boerderij van Natuurmonumenten was een fijneslaapplaats en de familie Dijkema had voor een heerlijk ontbijtje gezorgd! Amerigo mocht zich lekker te goed doen aan vers hooi in de stal. Het was weer een heel fijn kinderfeest op 5 december, alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 brachten een bezoek aan de Sint, in de overige groepen kwam de Sint zelf even langs!

binNenkORT

CITO toetsperiode 1 Ma 22 Jan 2018 0:00 Vr 26 Jan 2018 23:59
Margedag gr 1 en 4. Ma 22 Jan 2018 0:00 Ma 22 Jan 2018 23:59
Margedag gr 2 en 3. Do 25 Jan 2018 0:00 Do 25 Jan 2018 23:59
Ma 29 Jan 2018 0:00 Vr 2 Feb 2018 0:00
CITO toetsperiode 1 Ma 29 Jan 2018 0:00 Vr 2 Feb 2018 23:59

Welkom op de website van OBS Ter Borch. Met een enthousiast team staan we samen sterk om kinderen in een veilige omgeving te inspireren tot leren met plezier! Onze activiteiten richten zich op het aanbieden van kwalitatief goed en passendonderwijs in een sfeer van wederzijds respect, waardering en verdraagzaamheid. Veel kijk- en leesplezier!