20 en 21 november ANWB Streetwise op OBS Ter Borch!

Volgende week maandag en dinsdag  doen we weer mee het tweejaarlijkse  project ANWB Streetwise. Er vinden allerlei verkeersactiviteiten rondom en in de school plaats .  De kinderen uit de groepen 1 en 2  nemen in het speellokaal o.l.v. hun groepsleerkrachten deel aan het programma‘Toet toet’. Voor de groepen 3 en 4 speelt het onderdeel ‘Blik en klik’ zich af in de sporthal. Voor de groepen 5 en 6 ‘Hallo auto’ worden er op de Kiss and Ride strook m.b.v. een echte auto activiteiten gedaan die de invloed van reactiesnelheid, het inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel naar voren laten komen. De kinderen uit de groepen 7 en 8 gaan op hun eigen fietsen deelnemen aan het programma ‘Trapvaardig’. Op het grote plein worden oefeningen gedaan die te maken hebben met gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.  In verband met de verschillende activiteiten kunt u de Kiss and Ride strook gedurende 2 dagen niet gebruiken om uw kind(eren) bij school af te zetten

Kiss and ride strook niet gebruiken

Op respectievelijk maandag 20 en dinsdag 21 november zal hier een parcours voor de kinderen van de groepen 5 en 6 worden afgezet. Het trottoir blijft voor iedereen toegankelijk.

Lichtjesavond groot succes!

Gisteravond was het dan zover! In alle groepen waren de lampionnen te bewonderen. Schuifelend van lokaal naar lokaal konden ouders, opa’s, oma’s en ook alle kinderen genieten van de vele schitterend gemaakte lampionnetjes.  Dit jaar hebben ook veel ouders meegeholpen om de lampionnen “weerbestendig” te maken! Vastplakken en het in elkaar zetten van lampionnen is een kunst op zich. Namens de leerkrachten hartelijk dank daarvoor!

Imke Alkema voorleeskampioenschap groepen 7 en 8.

Vrijdagmiddag 20 oktober kwamen de leeskampioenen uit iedere groep bij elkaar in het speellokaal. Carmen, Hendrik, Doreen, Rixt en Imke namen het tegen elkaar op. Er werd door de leerlingen van de groepen 6 t/m 8 ademloos geluisterd naar de verschillende teksten. Uiteindelijk kan er maar één leerling namens school worden afgevaardigd naar de gemeente kampioenschappen. Imke uit groep 8b met haar boek “Naar de top” kreeg uiteindelijk de voorkeur van de jury. Voorleeswedstrijd  Een verslag gemaakt door Hendrik uit groep 7B Het begint in de klas, alle stoelen staan klaar. Er is ook een jury gekozen en juf Anneke zit daar ook bij. De eerste voorlezer is Isabelle en dan komt Kaya daarna komt Milou en dan Nick en dan Hendrik. Dan gaat de jury overleggen. Als ze klaar zijn gaan ze vertellen wie er heeft gewonnen. En dat is Hendrik. Juf geeft Hendrik ook nog een paar tips.  Een paar dagen begint de grote finale. De deelnemers zijn: Hendrik, Carmen,Rixt, Imke en Dorien. Plus nog iedereen die tweede is geworden zit in de jury dus Isabelle zit er ook in. En natuurlijk meester Bert. En dan begint de wedstrijd. Eerst begint Carmen en dan komt hendrik en dan Dorien en dan Rixt en dan nog Imke. En dan gaat de jury overleggen. Als ze aan het overleggen zijn gaan een paar meiden een dansje doen. En dan in de jury klaar en uiteindelijk wint Imke.

Lichtjesavond 9 november

Deze jaarlijkse traditie wordt gehouden op donderdag 9 november aanstaande van 17.00 tot 18.00 uur. Ouders en leerlingen zijn van harte welkom om de fraaie lampionnetjes te bewonderen.

binNenkORT

Streetwise Ma 20 Nov 2017 0:00 Di 21 Nov 2017 23:59
Voorspeelavond Wo 22 Nov 2017 0:00 Wo 22 Nov 2017 23:59
OV vergadering Wo 29 Nov 2017 0:00 Wo 29 Nov 2017 23:59
Sinterklaas Di 5 Dec 2017 0:00 Di 5 Dec 2017 23:59
Margemiddag groepen 1 t/m 4. Di 5 Dec 2017 0:00 Di 5 Dec 2017 23:59

Welkom

Welkom op de website van OBS Ter Borch. Met een enthousiast team staan we samen sterk om kinderen in een veilige omgeving te inspireren tot leren met plezier!  Onze activiteiten richten zich op het aanbieden van kwalitatief goed en passend onderwijs in een sfeer van wederzijds respect, waardering en verdraagzaamheid. Veel kijk- en leesplezier!