inloggen
emailadres wachtwoord

Nieuws

Staking dinsdag 12 december!

Twee weken geleden heeft u via de mail een brief van ons ontvangen, waarin werd aangekondigd dat er op dinsdag 12 december gestaakt zou kunnen worden door het primair onderwijs.  De samenwerkende onderwijsorganisaties hebben gisteren besloten dat de landelijke stakingsactie doorgaat, nadat gesprekken met de minister van onderwijs en een ultimatum niet tot resultaten hebben geleid. Al eerder heeft het personeel van OBS Ter Borch unaniem aangegeven de bovenstaande actie opnieuw te willen ondersteunen. Doordat de landelijke staking nu doorgaat, is het niet mogelijk om onze leerlingen op 12 december onderwijs te geven of op te vangen. We verzoeken dan alle ouders thuis of elders opvang voor hun kinderen te regelen. De verschillende organisaties voor BSO worden ingelicht. Indien u hiervan gebruik maakt, zijn de kosten voor uw rekening. Wij hopen op uw begrip en medewerking.    Met vriendelijke groet,   Anneke Dalmolen, Bert Wansink (Unit directie) 

Sint op school!

Afgelopen dinsdag kwam Sinterklaas met heel veel pieten bij ons op school! Sint kwam inde fietskar vanaf de Onlanden. De boerderij van Natuurmonumenten was een fijneslaapplaats en de familie Dijkema had voor een heerlijk ontbijtje gezorgd! Amerigo mocht zich lekker te goed doen aan vers hooi in de stal. Het was weer een heel fijn kinderfeest op 5 december, alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 brachten een bezoek aan de Sint, in de overige groepen kwam de Sint zelf even langs! 

De voorspeelavond

Op dinsdagavond 21 november werd er voor de vijfde keer een voorspeelavond op onze school georganiseerd. De opening werd verzorgd door een leerkrachten ensemble bestaande uit juf Marion en juf Gonny als ook meester Michael. Daarna werden er in een drietal lokalen door kinderen allerlei optredens verzorgd. Tijdens deze avond konden ouders, broers, zussen en andere familieleden genieten van mooie optredens van kinderen. Via hun instrumenten (w.o. drums, harp, viool, piano, keyboard, blokfluit, cornet en gitaar) maar ook zingend lieten de kinderen hun talenten aan het publiek zien! Tot slot hadden we een primeur. Het schoolorkest trad voor de eerste keer op! De kinderen brachten o.l.v. dirigent Frank van muziekschool Hesselink Sinterklaasliedjes ten gehore.

Ouderbulletin 5 is uit.

Lees hier ouderbulletin nr 5.

20 en 21 november ANWB Streetwise op OBS Ter Borch!

Volgende week maandag en dinsdag  doen we weer mee het tweejaarlijkse  project ANWB Streetwise. Er vinden allerlei verkeersactiviteiten rondom en in de school plaats .  De kinderen uit de groepen 1 en 2  nemen in het speellokaal o.l.v. hun groepsleerkrachten deel aan het programma‘Toet toet’. Voor de groepen 3 en 4 speelt het onderdeel ‘Blik en klik’ zich af in de sporthal. Voor de groepen 5 en 6 ‘Hallo auto’ worden er op de Kiss and Ride strook m.b.v. een echte auto activiteiten gedaan die de invloed van reactiesnelheid, het inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel naar voren laten komen. De kinderen uit de groepen 7 en 8 gaan op hun eigen fietsen deelnemen aan het programma ‘Trapvaardig’. Op het grote plein worden oefeningen gedaan die te maken hebben met gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.  In verband met de verschillende activiteiten kunt u de Kiss and Ride strook gedurende 2 dagen niet gebruiken om uw kind(eren) bij school af te zetten

binNenkORT

MR vergadering Ma 18 Dec 2017 0:00 Ma 18 Dec 2017 23:59
Kerstdiner Do 21 Dec 2017 0:00 Do 21 Dec 2017 23:59
Margemiddag groepen 1 t/m 4. Do 21 Dec 2017 0:00 Do 21 Dec 2017 23:59
Margemiddag gr 5 t/m 8. Vr 22 Dec 2017 0:00 Vr 22 Dec 2017 23:59
Kerstvakantie Ma 25 Dec 2017 0:00 Zo 7 Jan 2018 23:59

Welkom

Welkom op de website van OBS Ter Borch. Met een enthousiast team staan we samen sterk om kinderen in een veilige omgeving te inspireren tot leren met plezier!  Onze activiteiten richten zich op het aanbieden van kwalitatief goed en passend onderwijs in een sfeer van wederzijds respect, waardering en verdraagzaamheid. Veel kijk- en leesplezier!